Erfaring

Erfaring med å få i gang prosjekter som har støtt på motgang opp og gå igjen!

“Noen ganger tenker jeg at det er min skjebne å falle inn i ekstreme situasjoner, men følelsen av å snu ting i den riktige retningen er utrolig tilfredsstillende!”

Min rolle som entreprenør

I 1995 tok jeg over bedriften etter min far. Bedriften hadde store problemer på den tiden, så jeg måtte lære meg alt “the hard way”. Jeg var 31 år gammel og fokusert på kun en ting: Å sikre at familiebedriften ikke gikk under. Det var langt fra enkelt, men med et bra team klarte vi å komme oss gjennom de tøffe årene. På den tiden var det utenkelig at noe skulle forandre seg. Vi var på topp, og ville aldri la bedriften gå til grunne. Det kunne ikke vært lengre fra sannheten.

I 2001 ble vi igjen rammet av harde tider. Jeg var den som alltid måtte være positiv og holde i gang motoren; folk hadde tillit til meg. Bekymringer og press hang over meg som en mørk sky. Jeg måtte forholde meg til de daglige utfordringene, og det som ofte skjer i slike situasjoner er at ting går fra vondt til verre. Min beste ansatte sluttet og jeg måtte håndtere en komplisert garantisak på toppen av det hele. Dette betydde at jeg måtte holde hodet kaldt i veldig turbulente tider. Jeg ønsket ofte at noen skulle komme inn og ta over tankene mine og sette alt i perspektiv. Dessverre eksisterte ikke denne personen. Jeg måtte selv ta meg av dette og komme meg gjennom den vanskelige tiden alene. Heldigvis skinner alltid solen etter regn.

I 2008, etter 14 år som direktør for bedriften bestemte jeg meg for å slutte. Planen var å bruke kunnskapen og erfaringen jeg hadde tilegnet meg på noe nytt i tiden fremover.

overtok jeg selskapet fra min far, en kjele- og apparatfabrikk. Selskapet var i store problemer på den tiden. Så jeg lærte raskt ting på den harde måten. Jeg var 31 år, veldig kampbar og fokuserte på bare én ting: forhindrer familiebedriften fra å gå under. Det var langt fra lett, men med et godt team klarte vi å komme oss gjennom de vanskelige årene. På det tidspunktet var det utenkelig at ting noen gang ville være annerledes. Tross alt, vi visste nå hva vi skulle gjøre, og vi var på toppen av spillet vårt, så vi ville ikke la virksomheten gli ut av hendene våre!

Ingenting kunne vært lenger fra sannheten. I 2001 slo harde tider oss igjen. Jeg var den som alltid måtte holde motoren i gang og være positiv, folk stolte på meg. Med tung finansiering på nakken og lagt likviditetspress, måtte jeg følge med alle de vanlige daglige bekymringene. Og det som ofte skjer når du befinner deg i en slik situasjon, alt blir vondt til verre. Min beste mann sluttet og jeg måtte håndtere en komplisert garantisak på toppen av det. Så jeg måtte holde hodet kaldt i veldig turbulente tider. Jeg ønsket ofte at noen bare skulle overta tankene mine og sette alt klart i perspektiv. Dessverre, at noen ikke eksisterte. Jeg måtte gjøre det selv og komme gjennom dette alene.

Heldigvis, etter regnet kom solskinn. I 2008, etter 14 år med ansvar for selskapet, bestemte jeg meg for å komme meg ut. Jeg hadde tenkt å bruke min kunnskap og erfaring på andre måter fremover.

Min rolle kommersiell leder for Zeeland Seaports drivhusprosjektet

I 2011 fikk jeg jobb hos Zeeland Seaports og begynte å jobbe som kommersiell leder for et drivhusprosjekt. Det var en vanskelig tid igjen. På grunn av den økonomiske krisen hadde investeringsaktivitetene i glassgartneri vært veldig lave i årevis. Min primære oppgave var å finne nye gartnere til et gjenværende varmeprosjekt. Min kunnskap og erfaring om markedet for hagebruk i glass kom godt med, så vel som min utholdenhet og min optimisme.

Min rolle som administrerende direktør for WarmCO2

Siden Desember 2013 har jeg fungert som den lovbestemte direktøren for WarmCO2. Et firma som leverer varme og CO2 til drivhus-industrien. Som i resten av min karriere landet jeg ikke akkurat mykt når jeg startet i bedriften. Det var enorm bekymring rundt det hele grunnet for lite glass (dvs. inntekter) til å levere nok varme og CO2. 75 millioner euro hadde allerede blitt investert i systemet. Med et godt team kjempet vi for å gjøre prosjektet til en suksess og siden Desember 2016 vokste trenden: Etter min avreise til Norge i desember 2017 var to tredjedeler fylt med drivhus (100 ha)!

Se: www.warmco.nl