Erfaring

Erfaring med å sette seg fast prosesser og prosjekter i gang

Noen ganger tror jeg det er min skjebne å komme i ekstreme situasjoner. Men følelsen jeg får fra å lykkes med å snu ting gir meg enorm tilfredshet!

Min rolle som gründer

I 1995 overtok jeg selskapet fra min far, en kjele- og apparatfabrikk. Selskapet var i store problemer på den tiden. Så jeg lærte raskt ting på den harde måten. Jeg var 31 år, veldig kampbar og fokuserte på bare én ting: forhindrer familiebedriften fra å gå under. Det var langt fra lett, men med et godt team klarte vi å komme oss gjennom de vanskelige årene. På det tidspunktet var det utenkelig at ting noen gang ville være annerledes. Tross alt, vi visste nå hva vi skulle gjøre, og vi var på toppen av spillet vårt, så vi ville ikke la virksomheten gli ut av hendene våre!

Ingenting kunne vært lenger fra sannheten. I 2001 slo harde tider oss igjen. Jeg var den som alltid måtte holde motoren i gang og være positiv, folk stolte på meg. Med tung finansiering på nakken og lagt likviditetspress, måtte jeg følge med alle de vanlige daglige bekymringene. Og det som ofte skjer når du befinner deg i en slik situasjon, alt blir vondt til verre. Min beste mann sluttet og jeg måtte håndtere en komplisert garantisak på toppen av det. Så jeg måtte holde hodet kaldt i veldig turbulente tider. Jeg ønsket ofte at noen bare skulle overta tankene mine og sette alt klart i perspektiv. Dessverre, at noen ikke eksisterte. Jeg måtte gjøre det selv og komme gjennom dette alene.

Heldigvis, etter regnet kom solskinn. I 2008, etter 14 år med ansvar for selskapet, bestemte jeg meg for å komme meg ut. Jeg hadde tenkt å bruke min kunnskap og erfaring på andre måter fremover.

Min rolle som kommersiell sjef for drivhusgartneriI 2011 fikk jeg jobb hos Zeeland Seaports og begynte å jobbe som kommersiell sjef for drivhusgartneri. Det var en vanskelig tid igjen. På grunn av den økonomiske krisen hadde investeringsaktivitetene i glassgartneri vært veldig lave i årevis. Min primære oppgave var å finne nye gartnere til et gjenværende varmeprosjekt. Min kunnskap og erfaring om markedet for hagebruk i glass kom godt med, så vel som min utholdenhet og min optimisme. For øyeblikket er to tredjedeler av området fylt med drivhus (100 ha).

Se www.gtzv.nl

Min rolle som lovpålagt direktør for WarmCO2

Siden desember 2013 er jeg den lovbestemte direktøren for WarmCO 2 , et energiselskap som leverer varme og CO 2 til drivhusbransjen . Også her landet jeg ikke akkurat på et behagelig sted da jeg begynte. Det var store bekymringer fordi det var for lite glass (dvs. inntekter) til å levere varme og CO 2 , mens 75 millioner euro allerede hadde blitt investert i systemet. Med et godt team kjempet vi for å gjøre prosjektet til en suksess, og siden desember 2016 kan man se en oppadgående trend: to tredjedeler av området er nå fylt med drivhus.

Se: www.warmco.nl